דף הבית » מידע חשוב
אמינות ברשת – שומרים עליכם כל הזמן
אמינות ברשת הינה אחד הנושאים החמים והסוערים ביותר של העשור האחרון. אחת אחרי השניה, מוצאות את עצמן ממשלות העולם המומות מול מתקפות סייבר, הונאות רשת, פרצות אבטחה ופרצות פרטיות קשות. ממשלות אלה מוצאות את עצמן מול שוקת שבורה, בלי המידע והיכולת לפתור את הבעיות הקשות שמביא עלינו האינטרנט.
בשנה האחרונה, האיחוד האירופי אף החל לקיים דיונים על חוקים מחמירים לשמירה על פרטיות הגולשים וביטחונם, וזאת לאחר ריבוי התלונות כנגד סטארטאפים, חברות ואתרים שהשתמשו לרעה ברשת. אחת הדוגמאות המפורסמות והמטרידות לשימוש לרעה ברשת הינו הסיפור של חברת קיימברידג' אנליטיקה.
קיימברידג' אנליטיקה – להפוך מידע לנשק
חשיפת שיטות העבודה של חברת קיימברידג' אנליטיקה במרץ 2018 זעזעה את העולם ואף הביאה להוצאת סרט דוקו בנטפליקס בשם "The great hack". סרט זה מתאר את שיטות העבודה הבעייתיות של החברה ואת תהליך נפילתה.
חברת קיימברידג' אנליטיקה אספה נתוני גולשים באמצעות פרצת אבטחה בפייסבוק, והשתמשה במידע זה כדי לבנות פרופיל אישיות רשתי עבור עשרות מליוני משתמשים. את המידע הזה היא מכרה לפוליטיקאים, ממשלות וחברות פרסום. מידע זה איפשר לטרגט גולשים ולחשוף אותם למידע מותאם אישית, במטרה לשנות את דפוסי הפעילות שלהם. לדוגמא, מועמדים לבחירות חשפו אנשים דאגנים למידע מעורר דאגה אודות היריב, ואנשים בעלי נטייה לכעס למידע מכעיס.
סיפור קיימברידג' אנליטיקה חשף את היקף המידע אותו ניתן לאסוף אודותינו ברשת, ואת השימושים המניפולטיביים והמתוחכמים שניתן לעשות עם מידע זה. הסיפור אף העלה דילמה חדשה אל מרכז הדיון הציבורי; האם המידע שנאסף אודותיכם באמצעות הפעילות שלכם ברשת שייך לכם – או לחברה שאספה את המידע.
אמינות ברשת- לא לסמוך על ממשלות. להגן על עצמנו
חשיפת הבעיות הקשות באבטחת רשת ואוזלת יד הממשלות בטיפול בבעיות אלה גרמה לנו להבין שאי אפשר לסמוך על ממשלות שיתקנו את הבעיות- והגיע הזמן לקחת את העניינים לידיים ולפתור את הבעיות בעצמנו.
'אמינות ברשת' הוקמה כדי להיות הפתרון לבעיה. לא רוצים שייאספו עליכם מידע וימכרו את המידע לרוסיה או סין? מעדיפים לקבל מידע אמין ולא פייק ניוז? מפחדים שהפרטיות שלכם נפגעת? הפיתרון הוא פשוט- גולשים רק באתרים שקיבלו תו 'אמינות ברשת' ונלחמים על הזכויות שלנו לאינטרנט בטוח וטוב יותר לכולנו.